هوژان

22-1024x700.png

آموزش ترید کردن با تقویم اقتصادی

تصویر ادمین
ادمین

فهرست مطالب

در هر نقطه جهان، دانش، تحلیل‌ها و آموزش‌های رایگان ما مسیر معامله‌گری شما را حرفه‌ای‌تر می‌کند.

بروکر آرون گروپس؛
همواره هم‌راستا با همه نیاز های
تریدرها و سرمایه گذاران بازارهای مالی

دنیا را با آرون گروپس معامله کنید.

لوگو بروکر آرون گروپس

برای استفاده از تقویم اقتصادی بیسیار کامل و دقیق میتوانید از صفحه ی تقویم اقتصادی وبسایت هوژان استفاده کنید 

فهرست این مقاله
تقویم اقتصادی چیست؟

کاربرد تقویم اقتصادی در فارکس
چطور تقویم اقتصادی فارکس را تفسیر کنیم؟
تقویم اقتصادی و تاثیر آن بر تحلیل بنیادی (فاندامنتال)
چگونه از تقویم اقتصادی استفاده کنیم؟
تاثیرگذارترین رویدادهای اقتصادی بر فارکس
مثال عملی استفاده از استراتژی های فارکس بر اساس تقویم اقتصادی
نکاتی که باید در رابطه با تحلیل تقویم اقتصادی به آن ها توجه کرد
نتیجه گیری

تقویم اقتصادی یک جدول تنظیم شده از اخبار و رویدادهای اقتصادی با درجه اهمیت کم، متوسط و خیلی زیاد است. این جدول، شامل: روز، هفته، ماه یا فصل دقیق آن رویداد است. ترید کردن با تقویم اقتصادی، برای خیلی از معامله گران سودآور است.
اهمیت این جدول به قدری است که گاهاً توصیه می‌شود در زمان انتشار خبرهای با درجه اهمیت بالا، معامله‌ای صورت نگیرد. برخی از این اخبار و رویدادها به قدری مهم هستند که معمولاً نمودار آن دارایی، تا 150 پیپ نوسان را به خود می‌بیند.
بسیاری از معامله گران بر این باورند که نرخ مبادله حال حاضر یا قیمت یک دارایی، بازتاب تمام اطلاعات موجود حال حاضر مارکت است. قیمت‌ها زمانی بالا و پایین می‌شوند که اطلاعات و اخبارجدیدی وارد بازار می‌شود.
خبرهای جدید در بازار فارکس تقریباً به طور مرتب در حال وارد شدن هستند. اما فقط برخی از آنها در جدول تقویم اقتصادی تنظیم می‌شوند. این اخبار، شامل داده‌های اقتصادی و جلسات مهم بانک‌های مرکزی هستند.

معامله‌گران می‌توانند در تقویم اقتصادی فارکس وب سایت hujanfx.com از روز، ساعت، رویداد، ارز کشور، جزئیات و شدت رویداد مطلع شوند. امید است با بررسی همیشگی این تقویم از رویدادهای اقتصادی مهم جا نمانید و بتوانید از معامله در بازار فارکس، سود خوبی کسب کنید.


از آنجا که این داده‌ها، به طور دقیقی زمانبندی شده‌اند، شما می‌توانید به محض ورود اطلاعات و اخبار جدید و با استفاده از یک تقویم اقتصادی، آنها را ترید کنید.

موضوعاتی که در این مقاله اقتصادی به آنها خواهیم پرداخت، به شرح زیر هستند:
تقویم اقتصادی چیست، کاربرد تقویم اقتصادی در فارکس، چطور تقویم اقتصادی فارکس را تفسیر کنیم، تقویم اقتصادی و تاثیر آن بر تحلیل بنیادی (فاندامنتال)، چگونه از تقویم اقتصادی استفاده کنیم، تاثیرگذارترین رویدادهای اقتصادی بر فارکس، مثال عملی استفاده از استراتژی های فارکس بر اساس تقویم اقتصادی، نکاتی که باید در رابطه با تحلیل تقویم اقتصادی به آن ها توجه کرد و نتیجه گیری.

تقویم اقتصادی چیست؟
تقویم اقتصادی، رویدادهای بزرگ ملی و بین المللی که برای آن دارایی مهم است و روی مارکت تاثیر می گذارد را، برجسته می‌کند. تقویم اقتصادی فارکس، حاوی اطلاعاتی در مورد انتشار آینده اخبار مهم، گزارش‌ها یا سخنان مقامات است که می‌تواند بر دارایی مورد نظر شما تأثیر بگذارد.

این مسئله شامل داده‌های روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه است. تقویم اقتصادی می‌تواند در مورد شاخص‌های مالی یک کشور مانند بودجه، مانده پرداخت، نرخ تورم و همچنین اطلاعات مربوط به بازارهای کالا و مالی و نگرش بانک‌های مرکزی و سیاستهای پولی باشد.
تقویم اقتصادی در واقع بهترین همسفر شما در بازارهای مالی است که شما را از وقایع مهم و تکان دهنده بازار، مطلع می‌کند.

کاربرد تقویم اقتصادی در فارکس
یکی از نکات مهمی که هر معامله گری قبل از ترید یک دارایی باید از آن آگاه باشد، این است که آیا در تقویم اقتصادی، اخبار و رویداد خاصی در این لحظه درباره دارایی مورد نظر وجود دارد یا خیر.

تریدرها و سرمایه گذاران از تقویم اقتصادی برای به دست آوردن اطلاعات مهم در راستای فرصت‌های معاملاتیشان، استفاده می‌کنند. معامله گرانی که با استراتژی معاملاتی روزانه ترید می‌کنند، بیشترین بهره را از تقویم اقتصادی می‌برند.
آگاه بودن نسبت به اخبار و رویدادهای تقویم اقتصادی، چه به نوآموزان و چه به حرفه‌ای‌های بازار، برتری ویژه‌ای می‌بخشد. لازم به ذکر است که برخی معامله گران بزرگ بازار، قبل و در حین انتشار رویداد خاص اقتصادی، ترید نمی‌کنند و به شدت معامله در اینگونه زمان‌ها را منع می‌کنند. آنها بر این باورند که بازار در این گونه زمان‌ها، به شدت نوسانی است و می تواند حد ضرر شما را فعال کند.
هرچه بیشتر در این بازار کارآزموده‌تر شوید، به تاثیرات بالای تقویم اقتصادی و اینگونه خبرها، پی خواهید برد. شما به مرور زمان‌هایی که بازار دستخوش نوسان است را، تشخیص خواهید داد.

چطور تقویم اقتصادی فارکس را تفسیر کنیم؟
اگر معامله‌گر بازار ارزهای بین المللی (فارکس) هستید، یکی از چالش‌های پیش روی شما خواندن و تفسیر کردن تقویم اقتصادی است که روزانه به طور مرتب در حال انتشار و اعلام شدن می‌باشد.

موضوعاتی را که در این قسمت از مقاله آموزشی قصد داریم به شرح و تفسیرشان بپردازیم، شامل: شاخص مدیران خرید، تولید ناخالص داخلی، شاخص قیمت مصرف کننده، گزارش درآمد، شاخص قیمت خرده فروشی، گزارش نرخ بیکاری، تصمیمات نرخ بهره، شاخص قیمت تولید کننده، شاخص قیمت مصرف کننده، موسسه مدیریت عرضه، تولید ناخالص ملی، IFO، گزارش مشاغل بخش غیر کشاورزی NFP، گزارش خرده فروشی، حساب جاری، گزارش ساخت مسکن، موجودی نفت خام، شاخص تولید صنعتی و گزارش تولید ISM می‌باشند.

شاخص مدیران خرید (Purchasing Managers Index PMI) چیست؟
شاخص مدیران خرید، سلامت اقتصادی بخش تولید را اندازه گیری می‌کند. این داده از طریق بررسی 400 مدیر خرید در بخش تولید و بر اساس پنج زمینه مختلف جمع آوری شده است: تولید، سفارشات جدید، موجودی، تامین کننده محصولات قابل توزیع (Supplier deliveries) و سطح اشتغال. PMI می‌تواند اطلاعاتی در مورد وضعیت کسب و کار ارائه دهد.

به عنوان مثال: PMI فعالیتهای اقتصادی فعلی را در اختیار تحلیلگران، مدیران خرید و مدیران شرکت ها قرار می‌دهد.

تولید ناخالص داخلی (GDP) چیست؟ در تولید ناخالص داخلی چه چیزهایی محاسبه می‌شود؟
GDP یا تولید ناخالص داخلی، ارزش کل کالاها (total consumption) و خدمات تولید شده توسط اقتصاد است. برای محاسبه تولید ناخالص داخلی، کل مصرف، سرمایه گذاری (investment) و هزینه های دولت (government spending) را به تفاوت بین صادرات (exports) و واردات (imports) اضافه می کنید. C + I + G + (E – I)).

به عنوان مثال: تولید ناخالص داخلی معیاری برای رشد اقتصادی است که معمولاً 4 هفته پس از پایان یک سه ماهه (quarter) منتشر می‌شود.

شاخص قیمت مصرف کننده چیست؟
شاخص قیمت مصرف کننده یا شاخص cpi، یک شاخص تورم است که تغییرات قیمت هایی که مستقیماً بر مصرف کننده تاثیر می‌گذارد، را نشان می‌دهد. این شاخص با اندازه گیری میانگین تغییرات قیمت سبد کالاها و خدمات مهم‌تر و سنگین وزن‌تر ​​و مقایسه آن با دوره قبل محاسبه می‌شود. مواردی که این گزارش بر آنها متمرکز می‌شود، شامل: قیمت خانه، اجاره، انرژی و غذا است.

به عنوان مثال: CPI معیاری است که بیشتر برای بیان تغییرات درون تورم استفاده می‌شود.

صورت سود و زیان (Income Statement) برای چه مواردی استفاده می‌شود؟
صورت سود و زیان، یک صورت مالی است که درآمد و هزینه‌های شرکت را به شما نشان می‌دهد. همچنین، نشان می‌دهد که آیا یک شرکت در یک دوره معین سود کرده یا زیان دیده است.

صورت سود و زیان، همراه با ترازنامه و صورت جریان وجوه نقد، به شما کمک می‌کند تا وضعیت مالی کسب و کار خود را درک کنید. صورت سود و زیان همچنین به صاحبان مشاغل کمک می‌کند تا تصمیم بگیرند که چطور با افزایش درآمدها، یا با کاهش هزینه‌ها و یا هر دو، سودآوری ایجاد کنند. صورت سود و زیان همچنین موثر بودن استراتژی‌هایی را که یک کسب و کار در ابتدای دوره مالی تعیین کرده است، را نشان می‌دهد.
به عنوان مثال: صورت سود و زیان، درآمدها و هزینه‌های یک شرکت را برای یک دوره مالی خاص نشان می‌دهد. این موارد خلاصه‌ای از اقلام درآمدی، اقلام هزینه و تفاوت بین آنها می‌باشد که، درآمد خالص شرکت را برای یک دوره حسابداری نشان می‌دهد.

شاخص قیمت خرده فروشی Retail Price Index(RPI) چیست؟
شاخص قیمت خرده فروشی (RPI) در انگلستان توسط اداره آمار ملت (Nation Statistics Office) تهیه می‌شود و یکی از دو جزء تولید شده برای ارزیابی تورم در سطح مصرف کننده است. این شاخص با تجزیه و تحلیل تقریبا 180 هزار (180K) برآورد قیمت از سبد ثابتی از کالاها و خدمات، محاسبه می‌شود. این شاخص در سال 1947 تقریبا 50 سال قبل از CPI معرفی شد.

به عنوان مثال: RPI نسبت به CPI، کم اهمیت‌تر است و به عنوان روشی که بانک انگلستان تورم مصرف کننده را ارزیابی می‌کند، شناخته می‌شود.

نرخ بیکاری (Unemployment Rate) چگونه عمل می‌کند؟
نرخ بیکاری نسبتی است که با تقسیم تعداد افراد بیکار بر تعداد کل افراد نیروی کار محاسبه می‌شود. این عدد بسته به کشوری که در حال ارزیابی آن هستید کمی متفاوت محاسبه می‌شود.

به عنوان مثال: در ایالات متحده این عدد U3 نامیده می‌شود و به طور دقیق تعریف شده است، اما مقیاس‌های بزرگتری از جمله U6 نیز وجود دارد، که کارگران نیمه وقت و افراد کم درآمد و دارای شغل نامناسب نسبت به مدرک تحصیل را نیز ارزیابی می‌کند که بازتاب دقیق‌تری از وضعیت اشتغال محسوب می‌شود.

تصمیم نرخ بهره (Interest Rate) چه تاثیری دارد؟
تصمیم نرخ بهره به طور کلی به تغییر نرخ‌های بهره دولتی اشاره می‌کند که در یک جلسه سیاست پولی که به طور منظم توسط بانک مرکزی برگزار می شود، رخ می‌دهد. هر بانک مرکزی با تعیین نرخ سپرده یا نرخ استقراض برای بانک‌های تجاری در آن کشور، سیاست نرخ بهره را تعیین می‌کند.

به عنوان مثال: این رویداد، پربیننده ترین رویداد است و یک سورپرایز می‌تواند نوسانات قابل توجهی ایجاد کند.

شاخص قیمت تولیدکننده Producer Price Index PPI چیست؟
شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) معیار تورم در سطح عمده فروشی است PPI .با ارزیابی نزدیک به 10 هزار قیمت که هر ماه در اداره آمار کار وارد می شود، محاسبه می شود. این شاخص تقریباً شامل تمام کالاها و خدمات صنعتی تولید شده در ایالات متحده از جمله معدن و تولید، می شود.

به عنوان مثال: PPI همچنین بر قیمت‌های مبتنی بر کالا، مانند نفت خام و تقاضای نهایی مبتنی بر کالا (commodity-based final demand) نیز متمرکز است.

شاخص اطمینان مصرف کننده Consumer Confidence Index CCI چیست؟
شاخص اطمینان مصرف کننده ایالات متحده (CCI)، شاخصی است که میزان احساسات مثبت یا منفی مصرف کنندگان را تعیین می‌کند. این شاخص به عنوان میزان خوش بینی یا بدبینی نسبت به وضعیت اقتصاد تعریف می‌شود که توسط ارزیابی میزان هزینه یا پس انداز محاسبه می‌شود.

به عنوان مثال: شاخص اطمینان در ایالات متحده به ارزیابی هزینه هایی که تقریباً 65 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد، کمک می کند.

موسسه مدیریت تامین (Institute for Supply Management ISM) چیست؟
موسسه مدیریت تامین (ISM) موسسه‌ای پیشرو در مدیریت عرضه در ایالات متحده است. ISM ماهانه گزارش‌هایی در مورد تجارت منتشر می‌کند. این نشریه هر دو نظرسنجی مربوط به تولید (Manufacturing) و غیر تولید (Non Manufacturing) را نشان می‌دهد. گزارشات شاخص ISM برای نشان دادن وضعیت اشتغال، فعالیت تجاری، موجودی تولید، سفارشات جدید و تأمین کنندگان کالاهای تحویلی، تهیه شده است.

به عنوان مثال: این داده در شکل انتشار ماهانه‌اش، به عنوان یک شاخص محبوب و پیشرو و آینده‌نگر، استفاده می‌شود.

تولید ناخالص ملی (Gross National Product GNP) چیست؟
تولید ناخالص ملی GNP، مقیاسی از رشد است که بر پیش بینی ارزش تمام محصولات و خدمات نهایی تولید شده توسط یک اقتصاد در یک دوره زمانی مشخص که توسط ساکنان کشور تولید می‌شود، متمرکز شده است. این شاخص معمولاً با تولید ناخالص داخلی مقایسه می‌شود.

به عنوان مثال: GNP با در نظر گرفتن مجموع مخارج مصرف شخصی، سرمایه گذاری داخلی خصوصی، مخارج دولت، صادرات خالص و هرگونه درآمد، منهای درآمد حاصل از ساکنان خارجی در اقتصاد داخلی، محاسبه می‌شود.

IFO چیست؟
IFO یک موسسه تحقیقاتی اقتصادی در آلمان است و یکی از برجسته‌ترین موسسات تحقیقاتی اقتصادی در اروپا محسوب می‌شود. این موسسه، مطالعات نظری و تجربی را در زمینه‌های اقتصاد ملی و جهانی انجام می‌دهد. این موسسه، بر اساس نظرسنجی از 7000 شرکت، شاخص ماهانه فضای کسب و کار را ارائه می‌دهد.

به عنوان مثال: شاخص فضای کسب و کار آلمان (IFO Business Climate Index) به عنوان شاخص اولیه وضعیت اقتصاد آلمان در نظر گرفته می‌شود.

گزارش مشاغل بخش غیر کشاورزی (Non-Farm Payrolls) به چه معنی می باشد؟
گزارش مشاغل بخش غیر کشاورزی، عنوان اصلی مشاغل ایالات متحده است که میزان خالص کارکنان در طول نظرسنجی شرکت‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. این گزارش شامل کارگران مزرعه، کارکنان خانه‌های خصوصی یا کارکنان سازمان‌های غیر انتفاعی نمی‌شود. این گزارش توسط وزارت کار منتشر می شود و جدا از گزارش نظرسنجی خانوارها است.

به عنوان مثال: این گزارش در اولین جمعه هر ماه منتشر می‌شود و مهمترین گزارش یا داده اقتصادی محسوب می‌شود.

گزارش خرده فروشی Retail Sale چیست؟
گزارش خرده فروشی در ایالات متحده یک گزارش جامع تقاضای خرده فروشی است که توسط وزارت بازرگانی منتشر شده است. شاخص خرده فروشی یک مقیاس کلی از فروش اقلام خرد است و با نمونه داده‌ها در کل کشور محاسبه می‌شود. این گزارش، تقاضای مصرف کننده را اندازه‌گیری می‌کند و به ارزیابی هزینه‌های کلی مصرف کننده کمک می‌کند.

به عنوان مثال: هزینه‌های مصرف کننده تقریباً 65 درصد از تولید ناخالص داخلی را در ایالات متحده تشکیل می‌دهد، و شاخص خرده فروشی را به یک عامل مهم اقتصادی تبدیل می‌کند.

حساب جاری Current Account چیست؟
حساب جاری، تراز تجاری یک کشور و سرمایه گذاری ها و پس اندازهای تولید شده توسط یک کشور را توصیف می‌کند. حساب جاری با مجموع صادرات کالا و خدمات منهای واردات به همراه درآمد خالص تعریف می‌شود.

به عنوان مثال: یک کسری یا مازاد حساب جاری به توصیف ارزش صادرات نسبت به واردات کمک می‌کند.

داده های شروع مسکن (Housing Starts Data) چیست؟
گزارش ساخت و ساز مسکونی جدید در بین مردم معروف است زیرا شروع به کار مسکن حاوی آمار فعالیت های ساخت و ساز مسکن است. این یک گزارش ماهانه در مورد شروع ساخت و ساز مسکن با ایجاد بنیاد و اعطای مجوز ساختمان است که نشان می‌دهد چند خانه جدید در آینده قرار است ساخته شوند.

به عنوان مثال: طبق گزارش جدید ساخت و ساز مسکونی فوریه 2014، ساخت خانه‌های جدید ایالات متحده کاهش یافته است اما تعداد درخواست‌های مجوزهای جدید ساختمان، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. این نشان می‌دهد که کارهای ساخت و ساز مسکن در آینده نزدیک افزایش می‌یابد.

موجودی نفت خام (Crude Oil Inventories) چیست؟
موجودی‌های نفت خام توسط وزارت انرژی ایالات متحده گزارش می‌شود و نشان دهنده تعداد ذخایر نفت خام ذخیره شده توسط پالایشگاه‌ها و تاسیسات ذخیره سازی نفت است. اداره اطلاعات انرژی برآورد خود را به صورت هفتگی در روز چهارشنبه در گزارش ذخیره هفتگی نفت خود منتشر می‌کند.

به عنوان مثال: بازار نفت خام به طور کلی بلافاصله پس از انتشار گزارش EIA بی ثباتی را تجربه می‌کند.

شاخص تولید صنعتی (Industrial Production Index) چیست؟
شاخص تولید صنعتی، که توسط فدرال رزرو (FED) منتشر می‌شود، به عنوان گزارش ماهانه در مورد ارقام تولید مورد استفاده قرار می گیرد. تولید صنعتی، حجم خام کالاهای تولید شده توسط شرکت‌های صنعتی مانند کارخانه ها، معادن و خدمات برق در ایالات متحده را نشان می دهد. این نشان دهنده فعالیت کلی اقتصادی و تولید ناخالص داخلی است.
به عنوان مثال: این گزارش ماهانه، داده‌ها را به همراه درصد تغییرات در سطوح ماه به ماه و سال به سال ارائه می‌دهد.

گزارش تولید ISM یا (ISM Manufacturing Report) چیست؟
گزارش تولید ISM بر اساس نظرسنجی از مدیران خرید و عرضه تهیه شده است. پاسخ‌های این نظرسنجی، اگر وجود داشته باشد، نشان دهنده تغییر در ماه جاری نسبت به ماه قبل است. شاخص غیر تولید وضعیت اشتغال، فعالیت تجاری، سفارشات جدید و تأمین کنندگان کالاهای تحویلی را نشان می‌دهد.

به عنوان مثال: گزارش تولید ISM در مورد تجارت، داده‌های ارزشمندی را که در تحلیل و پیش بینی اقتصادی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ارائه می‌دهد.

تقویم اقتصادی و تاثیر آن بر تحلیل بنیادی (فاندامنتال)
تقویم اقتصادی ابزار اصلی تحلیل بنیادی است. برای درک بهتر و عمیق‌تر تاثیرات تقویم اقتصادی بر تحلیل بنیادی، بهتر است سری به تعریف تحلیل بنیادی بزنیم. تحلیل بنیادی، بررسی ارزش ذاتی یک دارایی و آنالیز کردن فاکتورهایی است که در آینده روی قیمت آن دارایی تاثیر خواهند گذاشت.

در واقع این شکل از تحلیل در فارکس، بر اساس وقایع و رویدادهای بیرونی می‌باشد. اجازه دهید مثالی بزنیم تا بتوانیم با موضوع ارتباط بهتری برقرار کنیم. یکی از وقایع و رویدادهای مهم و اصلی بیرونی که بر تحلیل بنیادی در فارکس تاثیر می گذارد، نشست‌های مهم بانک‌های مرکزی است که یکی از اهدافشان، تعیین نرخ‌های بهره است.
زمانی که قبل از ترید کردن، از اخبار و رویدادهای مهم درون تقویم اقتصادی آگاه باشیم، مثلا بدانیم که امروز قرار است فلان بانک مرکزی، نرخ بهره‌اش را مشخص کند، نسبت به نوسانات بسیار شدید آن روز، مطلع هستیم.
تاثیر تقویم اقتصادی بدین شکل است که اگر تریدر حرفه‌ای باشیم به ما کمک می‌کند تا درست دقایق قبل از اعلام نرخ بهره، ترید نکنیم. چرا که بازار نوسانات بسیار زیادی دارد که می‌تواند یک تریدر ناآگاه نسبت به تقویم اقتصادی را، کال مارجین کند.
نتیجتا نکته مهمی که شما باید بدانید این است که در تقویم اقتصادی امروز، چه اخبار و رویدادهایی قرار است منتشر شود و نسبت به زمان دقیق آن باید آگاه باشید.

چگونه از تقویم اقتصادی استفاده کنیم؟
تقویم اقتصادی بهترین منبعی است که به معامله گران این امکان را می‌دهد تا درباره اطلاعات مهم اقتصادی که قرار است در اقتصادهای بزرگ منتشر شود، مطلع باشند. برخی از مهمترین این داده‌ها: گزارش تولید ناخالص داخلی، گزارش نرخ تورم، گزارش اشتغال بخش غیر کشاورزی و غیره می‌باشند.

دانستن اینکه چطور از تقویم اقتصادی استفاده کنید یا آن را بخوانید، در استراتژی شما به شدت تاثیر گذار است. چک کردن روزانه تقویم اقتصادی قبل از هرگونه ترید، شما را نسبت به وقایع آن روز آگاه می‌کند.
برای به حداکثر رساندن شانس موفقیت خود در تجارت فارکس، باید مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی را در تقویم اقتصادی فارکس دنبال کنید و هر روز خود را، با بررسی وقایع آن روز شروع کنید.
به عنوان مثال پس از ورود به وب سایتی که قصد استفاده تقویم اقتصادی آن را دارید، روی کلمه تقویم اقتصادی یا Economic Calender کلیک کنید. سپس با تصویری شبیه عکس زیر، روبرو می شوید.

قبل از انجام هر کاری، لطفاً به سمت راست بالای صفحه، جایی که ساعت درج شده است، نگاهی بیاندازید. در اینجا شما می توانید با کلیک کردن روی ساعت مورد نظر، ساعت مکان جغرافیایی که در آن زندگی می‌کنید را تنظیم کنید.
در این صفحه شما آیکون‌های مختلفی را می بینید. قبل از بررسی وقایع آن روز، تاریخ بالای تقویم اقتصادی را چک کنید تا از به روز بودن آن، مطمئن باشید. سپس از سمت چپ تصویر، شما گزینه‌های: تاریخ، ساعت و ارزی که قرار است اخبار مورد نظر آن منتشر شود را، خواهید دید.
سپس به قسمت مهم تقویم، یعنی کلمه Impact یا تاثیرات آن خبر می‌رسیم. بسته به نوع تقویم اقتصادی وب سایتی که قصد استفاده آن را دارید، نحوه نشان دادن شدت اهمیت آن خبر، فرق می‌کند.
در اینجا شما رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز را مشاهده می‌کنید. رنگ زرد نشان دهنده درجه اهمیت کم، نارنجی درجه اهمیت متوسط و رنگ قرمز، نشانگر اهمیت بالای آن خبر یا رویداد است. آخرین قسمت در سمت چپ تصویر، نوع خبر است که مثلا در قسمت بالای این تصویر، شما گزارش نرخ اولیه تولیدات صنعتی را می‌بینید.
در سمت راست تصویر، شما 5 آیکون را مشاهده می‌کنید. به ترتیب از سمت چپ، آیکون Detail یا شرح آن خبر را مشاهده می‌کنید. در این قسمت شما اطلاعات بیشتری راجع به خبری که قرار است منتشر شود را می بینید. به عنوان مثال در این تصویر تعریف نرخ اولیه تورم آلمان را مشاهده می کنید.
آیکون بعدی کلمه Actual یا عدد واقعی که قرار است منتشر شود را، خواهید دید. قسمت بعدی، کلمه Forcast یا پیش بینی است. در واقع این همان عددی است که کارشناسان اقتصادی حدس می زنند این گزارش باید بدانگونه باشد.
قسمت یکی مانده به آخر سمت راست تصویر، کلمه Previous است که نشان دهنده رقم قبلی داده مربوطه است. آخرین آیکون در سمت راست این تصویر، Graph است. با کلیک کردن روی این گزینه، شما نمودار گذشته این داده اقتصادی را مشاهده می‌کنید.
به همین سادگی شما مثلا در تصویر بالا می بینید که، روز دوشنبه 30 مارس، نرخ اولیه تورم آلمان، اعلام شده است. رقم واقعی که منتشر شده 0.5% بوده است. رقمی که کارشناسان اقتصادی پیش بینی کرده بودند، 0.4% بوده و رقم قبلی آن، 0.9% بوده است.

تاثیرگذارترین رویدادهای اقتصادی بر فارکس
فرقی نمی‌کند شما چه یک تریدر حرفه‌ای باشید یا نباشید، از تاثیرات بالای اخبار و رویدادهای بین المللی، در امان نیستید. برخی رویدادهای مهم اقتصادی، محرک مارکت هستند. در اینجا ما به برخی از مهم ترین آنها و بعضی دیگر با درجه اهمیت متوسط، می‌پردازیم.

تصمیمات درباره نرخ های بهره که توسط بانک‌های مرکزی صورت می‌گیرد. نرخ تورم (CPI,PCE,PPI)، داده‌های مربوط به اشتغال (بیکاری و رشد دستمزدها)، تولید ناخالص داخلی، خرده فروشی، تولیدات صنعتی، شاخص احساسات کسب و کار، تراز تجاری، گزارشات بخش تولید و کارخانجات، شاخص اطمینان مصرف کننده، داده‌های بخش مسکن (فروش و ساخت و ساز) و غیره.

مثال عملی استفاده از استراتژی های فارکس بر اساس تقویم اقتصادی
بسیاری از وب سایت‌ها، نوآموزان را تشویق به استفاده از این استراتژی می‌کنند. ولی فراموش نکنید حرفه‌ای‌های بازار، از 30 دقیقه قبل تا 30 دقیقه بعد از اخبار اقتصادی با درجه اهمیت بالا، ترید نمی‌کنند.

اگر مهمترین خبرها را در نظر بگیریم، شرح استراتژی فارکس بر اساس تقویم اقتصادی، دقیق تر خواهد بود. نمونه بارز این مسئله، ترید کردن یکی از مهمترین خبرهای موجود در بازار فارکس؛ گزارش مشاغل بخش غیر کشاورزی یا همان Non Farm Payrolls ایالات متحده امریکا است که اولین جمعه هر ماه میلادی منتشر می‌شود. این خبر، بعد از گزارش شورای سیاست گذاری تصمیمات نرخ بهره فدرال رزرو، دومین خبر مهم بازار فارکس است.
این داده، نشانگر تعداد افراد شاغل در بازار کار امریکا به غیر از بخش کشاورزی است. گاهاً بازار بین 30 تا 60 دقیقه از قبل تا بعد از انتشار این خبر، طوفانی است. دقایق اولیه‌ای که این خبر منتشر می شود، بازار به شدت نوسانی می‌شود.
مهم است که حساب فارکس شما به اندازه کافی شارژ باشد و حتما از دستور بسیار حیاتی حد ضرر استفاده کنید. این استراتژی به این شکل است که، مثلا اگر پیش بینی مارکت رقم 200.000 هزار شغل است و عدد واقعی که اعلام می شود 270.000 نفر است، هیجانات مارکت شروع می‌شود.
شما باید دقایق اولیه را صبور باشید و مارکت را زیر نظر بگیرید. بعد از اینکه دیدید دلار امریکا روند خود را تثبیت کرد، آنگاه با رعایت تمام قوانین معامله، مخصوصاً مدیریت سرمایه و حد ضرر، وارد معامله شوید.
از آنجایی که روند دوست شما است، همراه با روند حرکت کرده و سودی که بر اساس استراتژی معاملاتی تان در نظر گرفته اید را، از بازار کسب کنید.
تقویم اقتصادی می تواند یک استراتژی باشد ولی، برخی تریدرها آن را تاکتیکی با خطرات بالا می دانند.

نکاتی که باید در رابطه با تحلیل تقویم اقتصادی به آن ها توجه کرد
به عنوان یک تریدر، تقویم اقتصادی بهترین دوست شما است. تنها چیزی که شما هر روز نیاز دارید، صرف کردن چند دقیقه برای بررسی اخبار و رویدادهای مهم آن روز است. شما نیاز دارید که از قبل، نسبت به اخبار و رویدادهای روز معاملاتی بعد، آگاه باشید. تقویم اقتصادی، برای همین منظور ایجاد شده است. با دقت به اخباری که قرار است منتشر شود و درجه اهمیت آنها، نگاه کنید.

نظر کارشناسان اقتصادی درباره پیش بینی آن خبر را بخوانید. سپس، وقتی از تمام این موضوعات آگاه شدید، قوانین و استراتژی معاملاتی تان را شروع کنید. یادتان باشد به تمام نکاتی که باید به عنوان یک تریدر آنها را رعایت کنید، پایبند باشید.

نتیجه گیری :
شما، چه یک تحلیلگر تکنیکال باشید و چه تحلیلگر بنیادی، وقتی که در بازارهای مالی در حال ترید کردن هستید، استفاده از یک تقویم اقتصادی برای شما، حکم چراغ قوه در تاریکی است. هرچند که اگر آموزش‌های لازم را ندیده باشید، نمی‌توانید از این چراغ درست استفاده کنید. برای همین اگر نیاز به آموزش اقتصاد دارید حتماً از منابع معتبر استفاده کنید. انواع تریدرها مثل روزانه یا اسکالپر، موج سوار یا مومنتوم، همه از این نوع استراتژی استفاده می‌کنند. ولی یادتان باشد اگر قوانین را زیر پا بگذارید، طولی نخواهد کشید که قوانین، شما را زیر پا خواهند گذاشت

مطالب مرتبط

hujan
ورود به هوژان
ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام